Évi konyha
















Zserbó

ZserbóZserbó

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás
2
evõkanál cukor
2 dkg élesztõ
1 dl tej


Töltelék
:

25 dkg darált dió

25 dkg cukor

20
evõkanál lekvár

Máz
:

20 dkg tortabevonó

10 dkg vaj


Elkészítés
:

Az élesztõt cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
A tésztából 3 db cipót formázunk. Az egyik cipót a tepsi méretére kinyújtjuk, belerakjuk a kilisztezett tepsibe és villával alaposan megszurkáljuk. Ezután megkenjük baracklekvárral és rászórjuk a cukorral összekevert dió felét. A másik cipóból készített tésztalappal betakarjuk a diós tölteléket, majd megkenjük lekvárral, megszórjuk a dió másik felével és megszurkáljuk. Végül ráfektetjük a harmadik tésztalapot is.
1 órára félretesszük kelni, majd újra megszurkáljuk. Elõmelegített sütõben 180°C-on kb. 25 percig sütjük.
A megsült süteményre még melegen ráöntjük a csokoládémázat. Ha kihûlt forró vízbe mártott késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.






© 2010-2018 by Nagy Évi