Zserbó
Zserbó
Hozzávalók:
50
dkg liszt
25
dkg margarin
1
db tojás
2 evõkanál cukor
2
dkg élesztõ
1
dl tej
Töltelék:
25
dkg darált dió
25
dkg cukor
20 evõkanál lekvár
Máz:
20
dkg tortabevonó
10
dkg vaj
Elkészítés:
Az
élesztõt cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd
hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt
összegyúrjuk.
A
tésztából 3 db cipót formázunk. Az egyik cipót a tepsi méretére
kinyújtjuk, belerakjuk a kilisztezett tepsibe és villával alaposan
megszurkáljuk. Ezután megkenjük baracklekvárral és rászórjuk a
cukorral összekevert dió felét. A másik cipóból készített
tésztalappal betakarjuk a diós tölteléket, majd megkenjük
lekvárral, megszórjuk a dió másik felével és megszurkáljuk.
Végül ráfektetjük a harmadik tésztalapot is.
1
órára félretesszük kelni, majd újra megszurkáljuk.
Elõmelegített sütõben 180°C-on kb. 25 percig sütjük.
A megsült
süteményre még melegen ráöntjük a csokoládémázat. Ha kihûlt
forró vízbe mártott
késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.
|