Évi konyha
















Mézeskalács MézeskalácsMézeskalács

Hozzávalók:
1 kg liszt
3 db tojássárgája
25 dkg cukor
25 dkg méz
20 dkg vaj
1 csomag mézessütemény fûszerkeverék
1/2 csomag sütõpor
csipetnyi só


Díszítés
:

3 db tojásfehérje

30 dkg porcukor


Elkészítés
:

A tojássárgájákat az olvasztott vajjal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a megmelegített mézet, a mézessütemény fûszerkeveréket, a sót és a sütõporral elkevert liszt felét. Jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzágyúrjuk a maradék lisztet. 1 órára hûtõbe rakjuk. Ezután a tésztát vékonyra kinyújtjuk és különféle formákkal kiszaggatjuk. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük.
A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá és belekeverjük a porcukrot. Ezután nyomózsákba rakjuk és ezzel díszítjük a kihûlt mézeskalácsokat.

Megjegyzés:
Sütés elõtt szórhatunk a kiszaggatott tésztákra mazsolát, diót, mandulát, színes tortadarát is.
Ha karácsonyfára szeretnénk feltenni a mézeskalácsot, akkor sütés elõtt egy szívószállal fúrjunk lyukat a tésztába.

Mézeskalács 1 Mézeskalács 2

Mézeskalács 3 Mézeskalács 4

Mézeskalács 5 Mézeskalács 6

Mézeskalács 7 Mézeskalács 8

Mézeskalács 9 Mézeskalács 10

Mézeskalács 11 Mézeskalács 12

Mézeskalács 13 Mézeskalács 14

Mézeskalács 15 Mézeskalács 16

Mézeskalács 17 Mézeskalács 18







© 2010-2018 by Nagy Évi