Feketeerdõ torta
Feketeerdõ
torta
Hozzávalók:
8
db tojás
8 evõkanál víz
16 evõkanál cukor
14 evõkanál liszt
3 kávéskanál
sütõpor
2 evõkanál kakaópor
Vaníliapudingos
krém:
2
csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 evõkanál cukor
3 evõkanál
tejszínhab
Csokoládépudingos
krém:
2
csomag csokoládés pudingpor
6 dl tej
6 evõkanál cukor
3 evõkanál
tejszínhab
Meggyes
krém:
1
csomag vaníliás puding
3 dl meggylé
3 evõkanál cukor
1 üveg
meggybefõtt
Díszítéshez:
6
dl tejszínhab
16 szem meggy
csokoládé
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá
verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a kakaóport
és a sütõporral elkevert lisztet. Tortaformába öntjük, majd
elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük. Ha kihûlt három részre vágjuk.
A
vaníliapudingos krémhez a vanília pudingport elkeverjük kevés
tejjel, majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük
a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle.
Hasonló
módon elkészítjük a csokoládépudingos krémet.
Ha
kihûlt a vaníliapudingos és csokoládépudingos krém hozzáadunk
3-3 evõkanál tejszínhabot.
A
meggyes krémhez a vanília pudingport elkeverjük kevés meggylével,
majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a
maradék meggylevet és sûrû krémet fõzünk belõle. Ha kihûlt a
krém hozzáadjuk a meggyet.
A
krémeket egyik sarkán kivágott zacskóba töltjük és a piskótára
körkörösen, felváltva nyomjuk. Ezután tejszínhabbal megkenjük,
majd ráhelyezzük a második piskótát. Erre is nyomunk a háromféle
krémbõl, megkenjük tejszínhabbal, majd rátesszük a harmadik
piskótát. Ezután a tetejét és az oldalát bekenjük
tejszínhabbal, majd díszítjük csokoládéforgáccsal, meggyel.
Megjegyzés:
A
csokoládéforgácsot elkészíthetjük zöldséghámozóval, vagy
nagyobb reszelõvel. Érdemes a csokoládét elõtte lehûteni, mert
hamar elolvad, miközben reszeljük.
|