Évi konyha
















Feketeerdõ torta Feketeerdõ tortaFeketeerdõ torta

Hozzávalók:
8 db tojás
8 evõkanál víz
16
evõkanál cukor
14
evõkanál liszt
3 kávéskanál sütõpor
2
evõkanál kakaópor

Vaníliapudingos krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
6
evõkanál cukor
3
evõkanál tejszínhab

Feketeerdõ 10Csokoládépudingos krém:

2 csomag csokoládés pudingpor
6 dl tej
6
evõkanál cukor
3
evõkanál tejszínhab

Meggyes krém:
1 csomag vaníliás puding
3 dl meggylé
3
evõkanál cukor
1 üveg meggybefõtt

Díszítéshez:
6 dl tejszínhab
16 szem meggy
csokoládé

Elkészítés:

A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a kakaóport és a sütõporral elkevert lisztet. Tortaformába öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük. Ha kihûlt három részre vágjuk.

A vaníliapudingos krémhez a vanília pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle.
Hasonló módon elkészítjük a csokoládépudingos krémet.
Ha kihûlt a vaníliapudingos és csokoládépudingos krém hozzáadunk 3-3 evõkanál tejszínhabot.

A meggyes krémhez a vanília pudingport elkeverjük kevés meggylével, majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék meggylevet és sûrû krémet fõzünk belõle. Ha kihûlt a krém hozzáadjuk a meggyet.

A krémeket egyik sarkán kivágott zacskóba töltjük és a piskótára körkörösen, felváltva nyomjuk. Ezután tejszínhabbal megkenjük, majd ráhelyezzük a második piskótát. Erre is nyomunk a háromféle krémbõl, megkenjük tejszínhabbal, majd rátesszük a harmadik piskótát. Ezután a tetejét és az oldalát bekenjük tejszínhabbal, majd díszítjük csokoládéforgáccsal, meggyel.

Megjegyzés:
A csokoládéforgácsot elkészíthetjük zöldséghámozóval, vagy nagyobb reszelõvel. Érdemes a csokoládét elõtte lehûteni, mert hamar elolvad, miközben reszeljük.






© 2010-2018 by Nagy Évi