tiramisu_torta_
Tiramisu torta
Hozzávalók:
40-50 dkg babapiskóta
4 db tojás
50 dkg mascarpone krémsajt
5 dl habtejszín
(Hulala, Meggle Cukrászhab)
40 ml rumaroma
5 dl kávé
Tetejére:
kakaópor
Elkészítés:
5 dl kávét fõzünk,
lehûtjük, majd belerakjuk a rumaroma felét.
Közben a tejszínhabot kemény habbá verjük.
A tojásfehérjét kemény habbá
verjük, hozzákeverjük a tojás sárgáját,
a rumaroma másik felét és a mascarpone krémsajtot, majd a
tejszínhabot. Jól elkeverjük.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk folpack
fóliával, majd a tortaforma oldala mentén körbeállítunk egy sor
babapiskótát. Az aljára egymás mellé rakjuk a kávéba mártott
babapiskótákat, megkenjük krémmel, majd még egy sor babapiskóta
jön, erre megint krém, s ezt addig folytatjuk, amíg a felállított
babapiskóták tetejére érünk. Felülre krém kerüljön, amit
tetszõlegesen díszíthetünk krémmel, vagy tejszínhabbal. Végül a
tetejét megszórjuk kakaóporral (ezt is lehet egyedileg díszíteni).
Pár órára, vagy egy éjszakára hûtõbe tesszük.
Megjegyzés:
A babapiskótákat egyesével mártjuk a kihûlt rumos kávéba, éppen
csak egy bemerítést végzünk, ne hagyjuk sokáig benne ázni, mert
túlszívja magát a piskóta.
|