Évi konyha
















tiramisu_torta_

Tiramisu tortaTiramisu torta

Hozzávalók:
40-50 dkg babapiskóta
4
db tojás
50 dkg mascarpone krémsajt
5 dl habtejszín (Hulala, Meggle Cukrászhab)
40 ml rumaroma
5 dl kávé

Tetejére:
kakaópor

Elkészítés:
5 dl kávét fõzünk, lehûtjük, majd belerakjuk a rumaroma felét.
Közben a tejszínhabot kemény habbá verjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a tojás sárgáját, a rumaroma másik felét és a mascarpone krémsajtot, majd a tejszínhabot. Jól elkeverjük.

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk folpack fóliával, majd a tortaforma oldala mentén körbeállítunk egy sor babapiskótát. Az aljára egymás mellé rakjuk a kávéba mártott babapiskótákat, megkenjük krémmel, majd még egy sor babapiskóta jön, erre megint krém, s ezt addig folytatjuk, amíg a felállított babapiskóták tetejére érünk. Felülre krém kerüljön, amit tetszõlegesen díszíthetünk krémmel, vagy tejszínhabbal. Végül a tetejét megszórjuk kakaóporral (ezt is lehet egyedileg díszíteni).
Pár órára, vagy egy éjszakára hûtõbe tesszük.

Megjegyzés:
A babapiskótákat egyesével mártjuk a kihûlt rumos kávéba, éppen csak egy bemerítést végzünk, ne hagyjuk sokáig benne ázni, mert túlszívja magát a piskóta.

Tiramisu torta 1 Tiramisu torta 2

Tiramisu torta 3 Tiramisu torta 4

Tiramisu torta 5 Tiramisu torta 6

Tiramisu torta 7 Tiramisu torta 8

Tiramisu torta 9 Tiramisu torta 10

Tiramisu torta
          11 Tiramisu torta 12

Tiramisu torta
          13 Tiramisu torta 14

Tiramisu torta
          15 Tiramisu torta 16

Tiramisu torta
          17 Tiramisu torta 18

Tiramisu torta
          19 Tiramisu torta 20

Tiramisu torta
          21 Tiramisu torta 22

Tiramisu torta
          23 Tiramisu torta 24







© 2010-2018 by Nagy Évi