Darálós keksz
Darálós
keksz
Hozzávalók:
70 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 csomag
vaníliás cukor
3 db tojás
1 csomag
sütõpor
2 evõkanál kakaópor (fele
tésztához)
Elkészítés:
A tojásokat
a margarinnal, a cukorral és a
vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert
lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk, felébe kakaóport gyúrunk, majd pár órára, vagy
egy éjszakára hûtõbe rakjuk, hogy jó kemény legyen a tészta.
A
húsdarálóra felszereljük a kekszformát és tetszés szerinti
formákat nyomunk ki belõle (pl. "S", "O", "I" betût).
Elõmelegített
sütõben 180°C-on
megsütjük, majd megszórjuk
porcukorral.
Megjegyzés:
A kétféle tészta keveredésekor szép márványos sütit kapunk, belül barna kívül sárga, illetve belül sárga kívül barna.
|