Sütõtökkrémleves
Sütõtökkrémleves
Hozzávalók:
1 kg sütõtök
2 evõkanál étolaj
1 kis fej vöröshagyma
2 kávéskanál só
víz
1 kávéskanál szerecsendió
csipetnyi bors
1 dl fõzõtejszín
Elkészítés:
A sütõtököt megmossuk, félbevágjuk, kanállal kiszedjük a magját, héját levágjuk, majd kockára vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk
és olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott sütõtököt, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Ha megfõtt, akkor összeturmixoljuk a levével együtt, hogy
krémes állagú legyen. Hozzáöntjük a tejszínt, még egyszer felforraljuk,
majd megszórjuk szerecsendióval és borssal.
Pirított zsemlekockával, vagy levesgyönggyel tálaljuk.
|