Évi konyha
















Tojásos burgonyaleves Tojásos burgonyalevesTojásos burgonyaleves

Hozzávalók:

1 kg burgonya
10 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
2 evõkanál liszt
2 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj
2 kávéskanál ételízesítõ
1 evõkanál ételecet
víz

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk és olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a pirospaprikát és hagymás paprikás rántást készítünk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, gyakori keverés mellett kicsit pároljuk. Felöntjük vízzel és addig fõzzük, amíg a burgonya puha lesz. Hozzáadjuk az ételízesítõt. Ezután egyesével beleütjük a tojásokat, tovább fõzzük, amíg a tojások megfõlnek.Végül ecettel ízesítjük.

Tojásos burgonyaleves 1 Tojásos burgonyaleves 2

Tojásos burgonyaleves 3 Tojásos burgonyaleves 4

Tojásos burgonyaleves 5 Tojásos burgonyaleves 6

Tojásos burgonyaleves 7 Tojásos burgonyaleves 8

Tojásos burgonyaleves 9 Tojásos burgonyaleves 10

Tojásos burgonyaleves 11 Tojásos burgonyaleves 12








© 2010-2018 by Nagy Évi