Tojásos burgonyaleves
Tojásos burgonyaleves
Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
2 evõkanál liszt
2 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj
2 kávéskanál ételízesítõ
1 evõkanál ételecet
víz
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk
és olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a
pirospaprikát és hagymás paprikás rántást készítünk. Ezután hozzáadjuk
a kockára vágott burgonyát, gyakori keverés
mellett kicsit pároljuk. Felöntjük vízzel és addig fõzzük, amíg a burgonya puha lesz. Hozzáadjuk az ételízesítõt. Ezután egyesével beleütjük a tojásokat, tovább fõzzük, amíg a tojások megfõlnek.Végül ecettel ízesítjük.
|