Elefánt könnycsepp- gesztenyés
Elefánt könnycsepp - gesztenyés
Hozzávalók:
3
db tojás
3
evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor
Krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
Közepébe:
2 db banán
Máz:
10
dkg tortabevonó
5
dkg vaj
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. Tepsibe öntjük, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük. Még melegen feltekerjük, mint a piskótatekercset.
A
krémhez a gesztenyemasszát összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a margarint.
A piskótát kitekerjük, rákenjük a krémet, a szélére két banánt helyezünk és újra feltekerjük.
A
mázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, jól összekeverjük, majd ráöntjük a sütire.
Pár órára hûtõbe tesszük, majd ferdén felszeleteljük.
|