Évi konyha
















Elefánt könnycsepp- gesztenyés Elefánt könnycsepp - gesztenyésElefánt könnycsepp - gesztenyés

Hozzávalók:
3 db tojás
3 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor

Krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj


Közepébe:
2 db banán

Máz:
10 dkg tortabevonó

5 dkg vaj


Elkészítés
:

A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet. Tepsibe öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük. Még melegen feltekerjük, mint a piskótatekercset.
A krémhez a gesztenyemasszát összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a margarint.
A piskótát kitekerjük, rákenjük a krémet, a szélére két banánt helyezünk és újra feltekerjük.
A mázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, jól összekeverjük, majd ráöntjük a sütire.
Pár órára hûtõbe tesszük, majd ferdén felszeleteljük.

Elefánt könnycsepp - gesztenyés 1 Elefánt könnycsepp - gesztenyés 2

Elefánt könnycsepp - gesztenyés 3 Elefánt könnycsepp - gesztenyés 4

Elefánt könnycsepp - gesztenyés 5 Elefánt könnycsepp - gesztenyés 6

Elefánt könnycsepp - gesztenyés 7 Elefánt könnycsepp - gesztenyés 8

Elefánt könnycsepp - gesztenyés 9 Elefánt könnycsepp - gesztenyés 10

Elefánt könnycsepp - gesztenyés 11 Elefánt könnycsepp - gesztenyés 12

Elefánt könnycsepp - gesztenyés 13 Elefánt könnycsepp - gesztenyés 14

Elefánt könnycsepp - gesztenyés 15 Elefánt könnycsepp - gesztenyés 16

Elefánt könnycsepp - gesztenyés 17 Elefánt könnycsepp - gesztenyés 18

Elefánt könnycsepp - gesztenyés 19 Elefánt könnycsepp - gesztenyés 20

Elefánt könnycsepp - gesztenyés 21 Elefánt könnycsepp - gesztenyés 22   








© 2010-2018 by Nagy Évi