Szilvás pite
Szilvás pite
Hozzávalók:
15
dkg cukor 3
db tojás
15
dkg margarin
50
dkg liszt
1
csomag sütõpor
1 kávéskanál fahéj
csipetnyi
só
Tetejére:
1
kg szilva
10 dkg cukor
2 kávéskanál fahéj
2
evõkanál búzadara
Elkészítés:
A
szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbe/negyedbe vágjuk, majd megszórjuk a
cukorral és a fahéjjal. Állni hagyjuk, amíg a tésztát elkészítjük.
A tojásokat
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert
lisztet és a fahéjat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk és tepsibe
tesszük. Megszórjuk búzadarával, egymás mellé rakjuk a lecsepegtetett szilvákat.
Elõmelegített sütõben megsütjük.
Ha
kihûlt felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk.
|