Évi konyha
















Marcipán Tõzsde torta

Marcipán Tõzsde torta

Marcipán
          tõzsde torta

Hozzávalók:
8 db tojás
8 evõkanál víz
16 evõkanál cukor
16 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor
felébe: 2
evõkanál kakaópor

Krém
:
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg vaj
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor

1,5 dl víz

Tetejére:

20 dkg marcipán


Elkészítés
:
A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet.
Négyzet alakú tepsiben sütünk egy sárga piskótát, majd egy barna piskótát (utóbbihoz hozzákeverjük a kakaóport is). Ha kihûlt mindkettõt félbevágjuk.

A krémhez sziruppá fõzzük a vizet a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a vajat, ezután jól összekeverjük.

Az egyik barna piskótát megkenjük krémmel, rátesszük az egyik sárga piskótát és krémet, ezután jön a másik barna piskóta, krém és a sárga piskóta. Az egészet körbe megkenjük krémmel (tetejét és oldalát is).

A marcipánt két folpack fólia között vékonyra kinyújtjuk, majd rátesszük a tortára. Tetejét tõzsdei grafikonnal díszítjük.

Megjegyzés:
Ezt a tortát férjem születésnapjára sütöttem, mivel szeret tõzsdézni, s gondoltam jó meglepetés lesz. Tényleg nagyon meglepõdött és örült ennek a tortának!

Marcipán
          tõzsde torta 1 Marcipán
          tõzsde torta 2

Marcipán
          tõzsde torta 3 Marcipán
          tõzsde torta 4

Marcipán
          tõzsde torta 5 Marcipán
          tõzsde torta 6

Marcipán
          tõzsde torta 7 Marcipán
          tõzsde torta 8

Marcipán
          Tõzsde torta 9 Marcipán
          Tõzsde torta 10

Marcipán
          tõzsde torta 11 Marcipán
          tõzsde torta 12

Marcipán
          tõzsde torta 13
 







© 2010-2018 by Nagy Évi