|
Virágfánk
Virágfánk
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 db tojás
1 evõkanál cukor
2 dl tej
1 kávéskanál sütõpor
csipetnyi só
Sütéshez:
0,5 l étolaj
Elkészítés:
A tojást a cukorral, sóval, liszttel, sütõporral és kevés tejjel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet. A palacsintatésztánál sûrûbb tésztának kell lennie.
A sütéshez az olajat felmelegítjük (ne legyen túl forró), belehelyezzük a
virágformákat, hogy átmelegedjenek. A meleg virágformát belemártjuk a
tésztába, majd hirtelen kiemelve belerakjuk az olajba, közben a tészta
leválik a virágformáról, ekkor ismét belemártjuk a tésztába, hogy újabb
virágot készítsünk. Ha az egyik
fele megsült, akkor megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
A kisült
virágokat megszórjuk fahéjas porcukorral, vagy kakaós porcukorral.
Megjegyzés: Ezeket a virágformákat édesanyám vette még kb. 20 éve a pécsi vásárban, nem tudom, hogy lehet-e mostanában ilyet kapni.
|
|