Évi konyha
















Virágfánk

VirágfánkVirágfánk

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 db tojás
1 evõkanál cukor
2 dl tej
1 kávéskanál sütõpor
csipetnyi só

Sütéshez:
0,5 l étolaj

Elkészítés:
A tojást a cukorral, sóval, liszttel, sütõporral és kevés tejjel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet. A palacsintatésztánál sûrûbb tésztának kell lennie.

A sütéshez az olajat felmelegítjük (ne legyen túl forró), belehelyezzük a virágformákat, hogy átmelegedjenek. A meleg virágformát belemártjuk a tésztába, majd hirtelen kiemelve belerakjuk az olajba, közben a tészta leválik a virágformáról, ekkor ismét belemártjuk a tésztába, hogy újabb virágot készítsünk. Ha az egyik fele megsült, akkor megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
A kisült virágokat megszórjuk fahéjas porcukorral, vagy kakaós porcukorral.

Megjegyzés:
Ezeket a virágformákat édesanyám vette még kb. 20 éve
a pécsi vásárban, nem tudom, hogy lehet-e mostanában ilyet kapni.

Virágfánk 1 Virágfánk 2

Virágfánk 3 Virágfánk 4

Virágfánk 5 Virágfánk 6

Virágfánk 7 Virágfánk 8

Virágfánk 9 Virágfánk 10







© 2010-2018 by Nagy Évi