Diós-narancsos virágok
Diós-narancsos virágok
Hozzávalók:
10 dkg cukor
2 db tojás
15
dkg margarin
40 dkg liszt
1/2 csomag sütõpor
5 dkg darált dió
1 db narancs reszelt héja
Elkészítés:
A tojásokat
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót és a narancs reszelt héját. Ezután a
sütõporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadva egy könnyen gyúrható tésztát készítünk.
A virág alakú sütõformát (vagy amilyen sütõforma van otthon, pl.
muffinsütõt) kikenjük étolajjal, hogy könnyebben kijöjjön belõle sütés
után, majd beletesszük a tésztát. Ezután elõmelegített
sütõben 150°C-on megsütjük. Tetejét porcukorral megszórhatjuk.
|