Töltött burgonya - bolognai
Töltött burgonya - bolognai
Hozzávalók:
4 db nagy burgonya
10 dkg trappista sajt
Töltelék:
30 dkg darált pulykahús
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
1 csomag bolognai alappor 1 kis konzerv sûrített paradicsom
Elkészítés:
A
burgonyát héjában megfõzzük. Ha kihûlt, lehúzzuk a burgonya héját, félbevágjuk,
majd kiskanállal kiszedünk a belsejébõl annyit, hogy megtölthessük, de
ne lyukadjon ki.
A bolognai-s töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk
és
étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darálthúst, tovább
pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és hozzáadjuk a
bolognai alapport, majd gyakori keverés mellett készre fõzzük. Belekeverjük a sûrített paradicsomot, majd jól összekeverjük. A kiszedett burgonyadarabokat villával összetörjük és a bolognai-s töltelékhez adjuk.
Egy
tûzálló
edénybe/tepsibe belerakjuk a félbevágott burgonyákat egymás mellé,
megsózzuk, megtöltjük a bolognai-s töltelékkel, tetejére reszelt sajtot
szórunk. Végül sütõben pirosra sütjük.
|