Évi konyha
















Hólabda Hólabda / Kozák sapkaHólabda

Hozzávalók:
8 db tojás
8 evõkanál meleg víz

25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 csomag
sütõpor
2
evõkanál kakaópor

Krém:
5 dl tej
5
evõkanál liszt
5
evõkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin

Máz:
10 dkg tortabevonó
5 dkg vaj


Elkészítés
:

A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
A cukrot, a lisztet, a sütõport és a kakaóport összekeverjük, majd fokozatosan a felvert tojásokhoz adjuk.
A tésztát tepsibe öntjük és elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A krémhez a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük kevés tejjel, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt a krém hozzákeverjük a margarint. (Simább lesz a krém, ha gépi habverõvel is keverjük.)

Ha kihûlt a piskóta, 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, közepét és oldalát megkenjük krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Végül a tetejét csokimázzal bevonjuk. A mázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd jól összekeverjük.
1 órára hûtõbe tesszük, hogy a krém megkeményedjen.

Hólabda 1 Hólabda 2

Hólabda 3 Hólabda 4

Hólabda 5 Hólabda 6

Hólabda 7 Hólabda 8

Hólabda 9 Hólabda 10

Hólabda 11 Hólabda 12

Hólabda 13 Hólabda 14

Hólabda 15 Hólabda 16

Hólabda 17 Hólabda 18

Hólabda 19 Hólabda 20

Hólabda 21 Hólabda 22

Hólabda 23 Hólabda 24

Hólabda 25 Hólabda 26

Hólabda 27 Hólabda 28

Hólabda 29 Hólabda 30

Hólabda 31 Hólabda 32

Hólabda 33 Hólabda 34







© 2010-2018 by Nagy Évi