Hólabda
Hólabda / Kozák sapka
Hozzávalók:
8 db tojás
8 evõkanál meleg víz
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1
csomag sütõpor
2 evõkanál kakaópor
Krém:
5
dl tej
5 evõkanál liszt
5 evõkanál cukor
1
csomag vaníliás cukor
25
dkg margarin
Máz:
10
dkg tortabevonó
5
dkg vaj
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
A cukrot, a lisztet, a
sütõport és a kakaóport összekeverjük, majd fokozatosan a felvert tojásokhoz adjuk.
A tésztát tepsibe öntjük és elõmelegített sütõben
tûpróbáig sütjük.
A
krémhez a lisztet, a
cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük kevés tejjel, ezután fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt
a krém hozzákeverjük a margarint. (Simább lesz a krém, ha gépi habverõvel is keverjük.)
Ha kihûlt a piskóta,
5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, közepét és
oldalát megkenjük krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Végül a
tetejét csokimázzal bevonjuk. A
mázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd jól összekeverjük.
1 órára hûtõbe tesszük, hogy a krém megkeményedjen.
|