Piskóta holdacska
Piskóta holdacska
Hozzávalók: 25 dkg liszt
10
dkg margarin
25 dkg cukor
3 db tojás
3 ek. forró víz
1 cs. sütõpor
1
dl tej
1 db citrom reszelt héja
2
ek. kakaópor (tészta 1/3-ába)
Elkészítés:
A tojássárgáját
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a
sütõporral elkevert lisztet és a tejet. Ezután óvatosan
hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket.
A 2/3-ad részét közepes
tepsibe öntjük, a maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport,
majd a sárga tészta tetejére csurgatjuk.
Elõmelegített
sütõben 180°C-on
tûpróbáig
sütjük. Ha kihûlt hold alakúra
vágjuk.
|