Évi konyha
















Piskóta holdacska

Piskóta holdacskaPiskóta holdacska

Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg margarin
25 dkg cukor
3 db tojás
3 ek. forró víz
1 cs. sütõpor
1 dl tej
1 db citrom reszelt héja
2 ek. kakaópor (tészta 1/3-ába)

Elkészítés:

A tojássárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütõporral elkevert lisztet és a tejet. Ezután óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket.
A 2/3-ad részét közepes tepsibe öntjük, a maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, majd a sárga tészta tetejére csurgatjuk.
Elõmelegített sütõben 180°C-on tûpróbáig sütjük. Ha kihûlt hold alakúra vágjuk.






© 2010-2018 by Nagy Évi