Leveles szilva párna
Leveles szilvás párna
Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
+ 1 db tojásfehérje (kenéshez)
Töltelék: 20 szelet szilva
2 evõkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A
szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbe/negyedbe vágjuk, majd megszórjuk a
cukorral és a fahéjjal.
A
leveles tésztát vékonyra
kinyújtjuk, fele tésztára rátesszük a szilvaszeleteket egymás mellé kb.
5 cm távolságra. Ezután ráhajtjuk a másik fél tésztát és összenyomjuk a
tésztát a szilvaszeletek mellett, majd derelyevágóval elvágjuk
úgy, hogy mindegyik részbe egy szilvaszelet kerüljön. Tetején
derelyevágóval csíkokat vágunk, majd megkenjük tojásfehérjével.
Elõmelegített
sütõben 180°C-on
megsütjük, majd megszórjuk
porcukorral.
|