Piros-fehér-zöld linzerek
Piros-fehér-zöld linzerek
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg margarin
20 dkg cukor
4 db tojás
1 csomag sütõpor
1 db citrom reszelt héja
1 db piros ételfesték
1 db zöld ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom
reszelt héját és a sütõporral elkevert lisztet. Az egészet
alaposan összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Az egyikhez hozzágyúrjuk a
piros ételfestéket, a másikhoz a zöld ételfestéket, a harmadik marad
fehéren. 30 percre hûtõbe rakjuk
A piros-fehér-zöld tekercshez
mindhárom színû tésztából azonos darabot veszünk, egyesével téglalap
alakúra kinyújtjuk, a piros lapra rátesszük a fehéret, erre a zöldet,
majd feltekerjük.
A piros-fehér-zöld rúdhoz
("kokárda") mindhárom
színû tésztából azonos darabot veszünk, a pirosat és a fehéret
téglalap
alakúra kinyújtjuk, a zöldet akkora rúddá sodorjuk, mint a másik két
téglalap hossza. A piros lapra rátesszük a fehéret, majd a zöld rudat
becsomagoljuk a piros-fehér lapokkal.
A piros-fehér-zöld zászlóhoz
mindhárom
színû tésztából azonos darabot veszünk, egyesével téglalap
alakúra kinyújtjuk, a zöld lapra rátesszük a fehéret, erre a pirosat.
Az elkészült tekercset, rudat, zászlót hûtõben (vagy mélyhûtõben) lehûtjük, éles késsel felszeleteljük, majd
elõmelegített sütõben megsütjük.
A maradék
tésztából készíthetünk szíveket, virágokat szintén piros-fehér-zöld színekbõl, majd
elõmelegített sütõben megsütjük.
Megjegyzés:
A piros-fehér-zöld rúd széleit szeletelés után kicsit bevághatjuk, így jobban hasonlít a kokárdára.
|