Sárgabarackos-túrós lepény leveles tésztából
Sárgabarackos-túrós lepény leveles tésztából
Hozzávalók:
25 dkg leveles tészta
Töltelék:
25 dkg túró
2 dl tejföl
2 evõkanál cukor
1 csomag vaníliás
cukor
1 db tojássárgája
Tetejére:
12 db érett sárgabarack
1 evõkanál porcukor
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A
túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel
és a tojássárgájával.
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd beletesszük egy közepes tepsibe úgy, hogy
kb. 2 cm pereme legyen,
így a túrós töltelék nem folyik majd ki.
Elõmelegített sütõben kb. 5 percig elõsütjük a leveles tésztát.
Ezután a tetejére öntjük a túrós tölteléket és
egymás mellé helyezzük a felezett
sárgabarackokat. Tetejét fahéjas porcukorral megszórjuk,
majd visszatesszük a sütõbe és készre sütjük.
|