Oroszkrém torta - pillangó alakú
Oroszkrém
torta - pillangó alakú
Hozzávalók:
10 db tojás
10 evõkanál víz
20 evõkanál cukor
20 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor
Krém:
3 csomag
vaníliás pudingpor
9 dl tej
9 evõkanál cukor
6 dl tejszínhab
15 g zselatin
1 db narancs reszelt
héja
10 dkg mazsola
apróra vágott
gyümölcs (barack, narancs)
10 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. Pillangótortaformába öntjük a felét, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük. Kivesszük a formából a megsült
piskótát, majd a másik piskótát is megsütjük. Ha kihûlt,
akkor mindkét piskótát két felé vágjuk.
A
krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a
cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû
krémet fõzünk belõle.
A tejszínhabot
kemény habbá verjük. A zselatint 1,5 dl vízben elkeverjük,
felmelegítjük és óvatosan a kemény habbá vert tejszínhabba
forgatjuk. 1/4-ed részét félretesszük díszítéshez.
A kihûlt pudingba
belekeverjük a tejszínhab 3/4-ét és a narancs reszelt héját.
Az elsõ piskótát
megkenjük a krémmel, rászórjuk a mazsolát és a gyümölcsöt.
Rátesszük a második piskótát, krémet és gyümölcsöt. Erre
jön a harmadik piskóta, krém és gyümölcs. Végül rátesszük a
negyedik piskótát, megkenjük a krémmel a tetejét és az oldalát.
A tetejét ízlés
szerint díszíthetjük tejszínhabbal, gyümölccsel.
Az oldalát
megszórjuk mandulaszeletekkel.
|