Évi konyha
















Oroszkrém torta - pillangó alakú

Oroszkrém torta - pillangó alakúOroszkrém torta

Hozzávalók:
10 db tojás
10 evõkanál víz
20 evõkanál cukor
20 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor

Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej

9
evõkanál cukor
6 dl tejszínhab
15 g zselatin
1 db narancs reszelt héja
10 dkg mazsola
apróra vágott gyümölcs (barack, narancs)
10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet. Pillangótortaformába öntjük a felét, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük. Kivesszük a formából a megsült piskótát, majd a másik piskótát is megsütjük. Ha kihûlt, akkor mindkét piskótát két felé vágjuk.

A krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle.
A tejszínhabot kemény habbá verjük. A zselatint 1,5 dl vízben elkeverjük, felmelegítjük és óvatosan a kemény habbá vert tejszínhabba forgatjuk. 1/4-ed részét félretesszük díszítéshez.
A kihûlt pudingba belekeverjük a tejszínhab 3/4-ét és a narancs reszelt héját.

Az elsõ piskótát megkenjük a krémmel, rászórjuk a mazsolát és a gyümölcsöt. Rátesszük a második piskótát, krémet és gyümölcsöt. Erre jön a harmadik piskóta, krém és gyümölcs. Végül rátesszük a negyedik piskótát, megkenjük a krémmel a tetejét és az oldalát.
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, gyümölccsel.
Az oldalát megszórjuk mandulaszeletekkel.







© 2010-2018 by Nagy Évi