Marcipán Verda torta - gesztenyés
Marcipán Verda Villám McQueen torta - gesztenyés
Hozzávalók:
Sárga piskótához:
4 db tojás
4 evõkanál víz
8 evõkanál cukor
8 evõkanál liszt
2 kávéskanál sütõpor
Barna piskótához:
4 db tojás
4 evõkanál víz
8 evõkanál cukor
7 evõkanál liszt
1 evõkanál kakaópor
2 kávéskanál sütõpor
Kis sárga piskótához:
3 db tojás
3 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor
Krém:
75 dkg
gesztenyemassza
30
dkg vaj
3 csomag vaníliás cukor
2 dl víz
Tetejére:
50
dkg marcipán
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet.
Egy közepes méretû tepsiben sütünk egy sárga
piskótát és egy barna piskótát (utóbbihoz hozzákeverjük a kakaóport
is), majd egy kisebb tepsiben sütünk egy sárga piskótát.
A
krémhez felmelegítjük a vizet a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a vajat, ezután jól összekeverjük.
A kihûlt piskótákat egymásra helyezve (még krém nélkül) megformázzuk a torta alakját.
Ezután elkezdjük összerakni a tortát. A sárga piskótát megkenjük krémmel, rátesszük a
barna piskótát, erre rátesszük a kivágott részeket krémmel megkenve, majd az egészet kívülrõl is bekenjük krémmel.
A marcipánt vékonyra kinyújtjuk és
beborítjuk vele az egész tortát. Végül rátesszük az ablakokat, lámpákat, villámot, kerekeket, szemeit és száját.
Megjegyzés:
Ezt
a
tortát a második fiúnk, Donát 4 éves születésnapjára sütöttem. Villám McQueen tortát "rendelt" tõlem. :)
A maradék piskótából, krémbõl és marcipánból formáztam még két kis autót, aminek külön örültek a gyerekek.
|