Krémes
Krémes
Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
Krém: 5
csomag vaníliás pudingpor 0,5 l tej
1 l víz 30 dkg cukor
7 db tojásfehérje
Elkészítés:
A
leveles tésztát kettévágjuk, vékony lapokra
kinyújtjuk
és tepsi hátán villával megszurkálva megsütjük. Az egyik lapot még
melegen 6x6 cm-es kockákra vágjuk. (Ha 33x26 cm-es lapokra nyújtjuk,
akkor sülés után 30x24 cm-es lesz, így 20 db 6x6 cm-es krémest kapunk.)
A
krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a
cukor felét, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejjel elkevert vizet és sûrû
krémet fõzünk belõle. A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk a maradék cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a meleg pudingos krémhez.
Az egész leveles tészta lapot beletesszük egy tepsibe (vagy
tálcára), rákenjük a krémet, majd ráhelyezzük a felkockázott leveles tésztalapokat.
Tetejét porcukorral megszórjuk.
Egy-két órára hûtõbe
tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a felkockázott lapok mentén.
|