Évi konyha
















Marcipán maci torta - eperpudingos Marcipán maci torta - eperpudingos Marcipán maci torta - eperpudingos

Hozzávalók:
10 db tojás
10 evõkanál víz
20 evõkanál cukor
20 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor
felébe: 3 evõkanál kakaópor

Krém:
1 csomag epres pudingpor
3 dl tej
3
evõkanál cukor
5 dkg margarin

Tetejére:
50 dkg marcipán

Elkészítés:

A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet.
A tészta felét macitortaformába öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, ezután macitortaformába öntjük és elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt hozzákeverjük a margarint.

Ha kihûlt a piskóta, akkor a barna piskótára rákenjük a krémet, majd rátesszük a sárga piskótát. Ezután marcipánnal beborítjuk az egész macitortát, a fölösleges marcipánt körbe levágjuk. A maradék marcipánt összegyúrjuk, kakaóport teszünk bele és megformázzuk a maci kezét, lábát, szemét, orrát, száját és fülét.
Megjegyzés:
Ez volt az elsõ marcipánnal készült tortám. Akkor sütöttem, amikor az elsõ fiúnk, Barna 1 éves lett. Barna megformázta egy kicsit a maci fejét, ez látható a fotón is. :)

Marcipán maci torta - eperpudingos 1 Marcipán maci torta - eperpudingos 2

Marcipán maci torta - eperpudingos 3 Marcipán maci torta - eperpudingos 4

Marcipán maci torta - eperpudingos 5 Marcipán maci torta - eperpudingos 6

Marcipán maci torta - eperpudingos 7 Marcipán maci torta - eperpudingos 8








© 2010-2018 by Nagy Évi