Marcipán maci torta - eperpudingos
Marcipán
maci torta - eperpudingos
Hozzávalók:
10
db tojás
10
evõkanál víz
20 evõkanál cukor
20 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor
felébe:
3 evõkanál kakaópor
Krém:
1 csomag
epres pudingpor
3
dl tej
3 evõkanál cukor
5
dkg margarin
Tetejére:
50 dkg marcipán
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet.
A
tészta felét macitortaformába öntjük, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük.
A
tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, ezután
macitortaformába öntjük és elõmelegített sütõben tûpróbáig
sütjük.
A
krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a
cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû
krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt hozzákeverjük a margarint.
Ha
kihûlt a piskóta, akkor a barna piskótára rákenjük a krémet,
majd rátesszük a sárga piskótát. Ezután marcipánnal beborítjuk
az egész macitortát, a fölösleges marcipánt körbe levágjuk. A
maradék marcipánt összegyúrjuk, kakaóport teszünk bele és
megformázzuk a maci kezét, lábát, szemét, orrát, száját és
fülét.
Megjegyzés:
Ez
volt az elsõ marcipánnal készült tortám. Akkor sütöttem,
amikor az elsõ fiúnk, Barna 1 éves lett. Barna megformázta egy
kicsit a maci fejét, ez látható a fotón is. :)
|