Zöldborsóleves
Zöldborsóleves
Hozzávalók: 25 dkg zöldborsó 2 db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
petrezselyemzöld
1 evõkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj 1 kávéskanál ételízesítõ
víz
Nokedlihez:
1 db tojás
csipetnyi só
6-10 dkg liszt
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát
megsózzuk, olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót és a
karikára vágott sárgarépát, gyakori keverés
mellett kicsit pároljuk. Ezután megszórjuk liszttel, állandó keverés
mellett kicsit pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, jól
elkeverjük, felöntjük vízzel és petrezselyemzöldet adunk hozzá. Addig fõzzük a levest, amíg a zöldborsó
és a sárgarépa puha lesz. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.
Közben elkészítjük a nokedlit: a tojást elkeverjük a sóval és annyi liszttel, hogy sûrûn folyós tésztát kapjunk.
A forrásban levõ levesbe nokedliszaggatóval szaggatjuk bele a tésztát. Ha a nokedli feljön a leves tetejére, akkor már megfõtt, kész a leves.
|