Töltött burgonya - kukoricás-rizses csirkemellel
Töltött burgonya - kukoricás-rizses csirkemellel
Hozzávalók:
6 db közepes burgonya, vagy 4 db nagy burgonya
10 dkg trappista sajt
Töltelék:
20 dkg csirkemell
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál szerecsendió
10 dkg kukorica 5 dkg rizs
Elkészítés:
A
burgonyát héjában megfõzzük. Ha kihûlt, lehúzzuk a burgonya héját, félbevágjuk,
majd kiskanállal kiszedünk a belsejébõl annyit, hogy megtölthessük, de
ne lyukadjon ki.
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk
és
étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockára vágott csirkemellet,
tovább
pirítjuk. Hozzáadjuk a majorannát, a szerecsendiót és a kukoricát, majd
annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. Belerakjuk a rizst és addig
fõzzük, amíg a rizs és a kukorica megpuhul. Végül hozzáadjuk a
petrezselyemzöldet.
Egy
tûzálló
edénybe/tepsibe belerakjuk a félbevágott burgonyákat egymás mellé,
megsózzuk, megtöltjük a töltelékkel, tetejére reszelt sajtot
szórunk. Végül sütõben megsütjük.
|