Túrós rétes
Túrós rétes
Hozzávalók:
8 db-os réteslap
étolaj
Töltelék:
50 dkg túró
10
dkg cukor
1
csomag vaníliás cukor
2 db tojás
5 dkg mazsola
1 dl tejföl
1 db citrom reszelt héja
Elkészítés:
A töltelékhez az áttört túrót összekeverjük a
cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a citrom reszelt héját és a mazsolát. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjéket.
Nedves
konyharuhán kiterítünk egy réteslapot, megkenjük étolajjal, ráteszünk
még egy réteslapot, ezt is megkenjük étolajjal, majd az egyik végébe
belerakjuk a túrótöltelék negyed részét. A konyharuha segítségével
feltekerjük a túrós rétest, tepsibe rakjuk, majd megkenjük étolajjal. Elõmelegített sütõben
megsütjük. Ha kihûlt felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.
|