Évi konyha
















Zabkeksz

ZabkekszZabkkeksz

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1/2 csomag sütõpor
25 dkg margarin
10 dkg cukor
2 db tojás
40 dkg zabpehely


Elkészítés
:

A puha margarint a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a sütõporral elkevert lisztet. Végül a zabpehellyel jól összegyúrjuk.
Pár órát pihentetjük (nem kell hûtõbe tenni, mert túl kemény lesz).
Ezután diónyi gombócokat formálunk belõle, majd két tenyerünk között kilapítjuk. Elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük.

Megjegyzés:
Az íze hasonlít a Zabfalatokhoz, de nem olyan édes, mivel kevesebb cukor van benne.

Zabkeksz 1 Zabkeksz 2

Zabkeksz 3 Zabkeksz 4

Zabkeksz 5 Zabkeksz 6

Zabkeksz 7 Zabkeksz 8

Zabkeksz 9 Zabkeksz 10

Zabkeksz 11 Zabkeksz 12

Zabkeksz 13 Zabkeksz 14








© 2010-2018 by Nagy Évi