Marcipán matek torta - gesztenyés
Marcipán matek torta -
gesztenyés
Hozzávalók:
10 db tojás
10 evõkanál víz
20 evõkanál cukor
20 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor
felébe: 2 evõkanál kakaópor
Krém:
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
1,5 dl víz
Tetejére:
20 dkg marcipán
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket a
vízzel együtt kemény habbá
verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a
sütõporral elkevert lisztet.
Téglalap alakú tepsiben sütünk egy sárga
piskótát, majd egy barna piskótát (utóbbihoz hozzákeverjük a
kakaóport is). Ha kihûlt mindkettõt félbevágjuk.
A
krémhez felmelegítjük a vizet a vaníliás
cukorral, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a vajat, ezután jól
összekeverjük.
Az egyik barna piskótát megkenjük krémmel, rátesszük az egyik
sárga piskótát és krémet, ezután jön a másik barna piskóta, krém
és a sárga piskóta. Az egészet körbe megkenjük krémmel (tetejét és
oldalát is).
A marcipánt két
folpack fólia között vékonyra kinyújtjuk, majd rátesszük a
tortára. Tetejét matek feladatokkal díszítjük.
Megjegyzés:
Ezt
a tortát Barna 8 éves születésnapjára sütöttem. A matek
feladatokat Barna oldotta meg és õ írta rá cukormázzal.
Azt
mondta,
hogy ceruzával könnyebb írni :-)
|