Töltött csirke - májjal
Töltött csirke - májjal
Hozzávalók: 1 db csirke (kb. 1 kg-os)
Töltelék:
25 dkg csirkemáj
2 evõkanál étolaj
3 db tojás
1 szelet kenyér
1 fej vöröshagyma 1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só 1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
1/2 kávéskanál szerecsendió
petrezselyemzöld
+ sült csirke fûszersó
Elkészítés:
A májas töltelékhez a csirkemájat ledaráljuk, hozzáadjuk az étolajban üvegesre pirított vöröshagymát, a tojást,
a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, a pirospaprikát, a sót, a
majorannát, a borsot, a szerecsendiót és a petrezselyemzöldet, majd jól
elkeverjük.
A csirkét sütõzacskóban
egy hõálló edénybe/tepsibe tesszük, megtöltjük a májas töltelékkel és
bedörzsöljük sült csirke fûszersóval. Végül sütõben megsütjük.
Megjegyzés:
Mivel mi nem szeretjük a csirke bõrét, ezért én lehúztam róla, hogy a húsa piruljon meg.
Sok lett a töltelék, így a maradékot (kb. a felét) külön megsütöttem.
|