Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel
Ananánosz-zöldséges csirkemell rizzsel
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldborsó, kukorica)
34 dkg ananász (1 db darabolt ananászkonzerv)
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 kávéskanál só
50 dkg rizs
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát
megsózzuk
és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a felkockázott csirkemellet, tovább
pirítjuk.
Beletesszük a zöldségeket, jól átforgatjuk, majd hozzáöntjük a darabolt ananászkonzervet levével együtt. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és addig fõzzük, amíg a zöldségek és a hús puhára fõtt.
Közben megfõzzük a rizst.
Tálalhatjuk az ananászos-zöldséges csirkemellet a rizs tetejére rakva, vagy összekeverve a rizzsel.
|