Évi konyha
















Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel Ananánosz-zöldséges csirkemell rizzselAnanászos-zöldséges csirkemell rizzsel

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldborsó, kukorica)
34 dkg ananász (1 db darabolt ananászkonzerv)
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 kávéskanál só

50 dkg rizs

Elkészítés
:
Az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a felkockázott csirkemellet, tovább pirítjuk.
Beletesszük a zöldségeket, jól átforgatjuk, majd hozzáöntjük a darabolt ananászkonzervet levével együtt.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és addig fõzzük, amíg a zöldségek és a hús puhára fõtt.
Közben megfõzzük a rizst.
Tálalhatjuk az ananászos-zöldséges csirkemellet a rizs tetejére rakva, vagy összekeverve a rizzsel.

Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 1 Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 2

Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 3 Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 4

Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 5 Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 6

Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 7 Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 8

Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 9 Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 10

Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 11 Ananászos-zöldséges csirkemell rizzsel 12








© 2010-2018 by Nagy Évi