Évi konyha
















Paradicsomos burgonyafõzelék

Paradicsomos burgonyafõzelékParadicsomos burgonyafõzelék

Hozzávalók:

1 kg burgonya
1 kávéskanál só
2 evõkanál liszt
1 evõkanál cukor
3 evõkanál étolaj
1 kis konzerv sûrített paradicsom (70g-os)
víz

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, majd sós vízben megfõzzük.
Ha puhára fõtt a burgonya, akkor paradicsomos rántással besûrítjük.
Az étolajból és a lisztbõl rántást készítünk, ezután hozzáadunk 1 dl hideg vizet és a sûrített paradicsomot, majd a burgonya levét, végül a megfõtt burgonyára öntjük. Még egyszer felforraljuk, közben hozzákeverjük a cukrot.

Paradicsomos burgonyafõzelék 1 Paradicsomos burgonyafõzelék 2

Paradicsomos burgonyafõzelék 3 Paradicsomos burgonyafõzelék 4

Paradicsomos burgonyafõzelék 5 Paradicsomos burgonyafõzelék 6

Paradicsomos burgonyafõzelék 7 Paradicsomos burgonyafõzelék 8

Paradicsomos burgonyafõzelék 9 Paradicsomos burgonyafõzelék 10








© 2010-2018 by Nagy Évi