Töltött patiszon - fasirtos
Töltött patiszon - fasírtos
Hozzávalók: 1 db patiszon
10 dkg trappista sajt
Töltelék:
25 dkg darált pulykahús
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1 db tojás
1 szelet kenyér
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A patiszont megmossuk, félbevágjuk és kanállal kiszedjük a magját.
A fasírtos töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát
megsózzuk
és étolajban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A darálthúshoz hozzáadjuk a tojást, a majorannát, a borsot, a vízbe áztatott és kinyomott kenyeret és a petrezselyemzöldet, majd jól
összekeverjük.
Egy
tûzálló
edénybe/tepsibe belerakjuk a két patiszonfelet egymás mellé,
megsózzuk, megtöltjük a fasírtos töltelékkel, tetejére reszelt sajtot
szórunk. Végül sütõben megsütjük.
|