Évi konyha
















Töltött patiszon - fasirtos Töltött patiszon - fasírtosTöltött patiszon

Hozzávalók:
1 db patiszon
10 dkg trappista sajt

Töltelék:
25 dkg darált pulykahús
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1 db tojás
1 szelet kenyér
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
petrezselyemzöld

Elkészítés
:
A patiszont megmossuk, félbevágjuk és kanállal kiszedjük a magját.
A fasírtos töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk és étolajban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A darálthúshoz hozzáadjuk a tojást, a majorannát, a borsot, a vízbe áztatott és kinyomott kenyeret és a petrezselyemzöldet, majd jól összekeverjük.
Egy tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a két patiszonfelet egymás mellé, megsózzuk, megtöltjük a fasírtos töltelékkel, tetejére reszelt sajtot szórunk. Végül sütõben megsütjük.

Töltött patiszon - fasirtos 1 Töltött patiszon - fasirtos 2

Töltött patiszon - fasirtos 3 Töltött patiszon - fasirtos 4

Töltött patiszon - fasirtos 5 Töltött patiszon - fasirtos 6

Töltött patiszon - fasirtos 7 Töltött patiszon - fasirtos 8

Töltött patiszon - fasirtos 9 Töltött patiszon - fasirtos 10

Töltött patiszon - fasirtos 11 Töltött patiszon - fasirtos 12

Töltött patiszon - fasirtos 13 Töltött patiszon - fasirtos 14








© 2010-2018 by Nagy Évi