Bounty szelet
Bounty szelet
Hozzávalók:
1 db tojás
12,5 dkg margarin
10 dkg cukor
25 dkg liszt
1 csomag sütõpor
1 evõkanál kakaópor
Kókuszos töltelék:
6 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
25
dkg kókuszreszelék
Sárga krém:
6 db tojássárgája
3 evõkanál liszt
3 dl tej
+
12,5 dkg
margarin
10 dkg porcukor
Tetejére:
10 dkg tortabevonó
5 dkg vaj
Elkészítés:
A tojást
a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük,
hozzáadjuk a kakaóport. Ezután a sütõporral elkevert lisztet fokozatosan
hozzáadva jól összegyúrjuk.
A kókuszos töltelékhez
a tojásfehérjét kemény habbá verjük,
majd hozzákeverjük a porcukrot és a
kókuszreszeléket.
A kakaós tésztát két
részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk,
tepsibe tesszük, rákenjük a kókuszos
tölteléket, majd a másik kinyújtott
tésztával betakarva elõmelegített sütõben megsütjük.
Közben elkészítjük
a sárga krémet. A
tojássárgáját összekeverjük a
liszttel, majd
fokozatosan
hozzáadjuk a tejet és sûrû krémet fõzünk
belõle. Ha kihûlt a
krém, akkor hozzákeverjük a puha margarinnal
kikevert porcukrot. A
krémet a kihûlt kakaós süti tetejére
kenjük.
A mázhoz felolvasztjuk a
csokit, belekeverjük a vajat és ráöntjük a sütire.
Ezután hûtõbe rakjuk 1-2
órát, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
|