Meggyes rácsos pite
Meggyes
rácsos pite
Hozzávalók:
10
dkg cukor
1
db tojás
25
dkg margarin
40
dkg liszt
1/2
csomag sütõpor
2
evõkanál tejföl
csipetnyi
só
1
db citrom reszelt héja
Töltelék:
1
üveg meggybefõtt
15
dkg cukor
1
csomag vaníliás cukor 2
evõkanál búzadara
Elkészítés:
A tojást
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszt felét, a sót és a sütõport. Jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt és
a reszelt citromhéjat, majd a
maradék lisztet fokozatosan hozzáadva egy könnyen gyúrható tésztát gyúrunk.
A
tészta 2/3 részét kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával, elterítjük rajta a lecsurgatott meggyet. A maradék
tésztából rácsokat készítünk és a meggyre tesszük.
Tetejét
megkenjük tojásfehérjével és elõmelegített sütõben
megsütjük.
Ha
kihûlt kockákra szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.
|