Évi konyha
















Meggyes rácsos pite

Meggyes rácsos piteMeggyes rácsos pite

Hozzávalók:
10 dkg cukor
1 db tojás
25 dkg margarin
40 dkg liszt

1/2 csomag
sütõpor
2 evõkanál tejföl
csipetnyi só
1 db citrom reszelt héja


Töltelék
:

1 üveg meggybefõtt

15 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 evõkanál búzadara

Elkészítés
:

A tojást a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszt felét, a sót és a sütõport. Jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt citromhéjat, majd a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva egy könnyen gyúrható tésztát gyúrunk.
A tészta 2/3 részét kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával, elterítjük rajta a lecsurgatott meggyet. A maradék tésztából rácsokat készítünk és a meggyre tesszük.
Tetejét megkenjük tojásfehérjével és elõmelegített sütõben megsütjük.
Ha kihûlt kockákra szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.






© 2010-2018 by Nagy Évi