Csokikrémmel töltött keksz
Csokikrémmel töltött keksz
Hozzávalók:
36
db téglalap alakú keksz
Krém:
6
dl tej
6 evõkanál liszt
6 evõkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evõkanál kakaópor
20 dkg vaj
Elkészítés:
A
krémhez a lisztet, a
cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport
összekeverjük, majd egy kevés tejjel csomómentesen elkeverjük, ezután fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle.
Amikor
kihûlt hozzákeverjük a vajat.
A
kekszek felét elhelyezzük sorba egymás mellé egy tálcára, rákenjük a kakaós krémet, majd ráhelyezzük a
kekszek másik felét. Egy éjszakára hûtõbe
tesszük, majd forró vízbe mártott késsel elvágjuk a kekszek
mellett a krémet.
|