Rakott kínai kel
Rakott kínai kel - kolbásszal
Hozzávalók:
1 fej kínai kel 25 dkg rizs
só
1 szál kolbász
2 db tojás
2 dl tejföl
Elkészítés:
A kínai kelt hosszában félbevágjuk, vékony szeletekre felszeleteljük, megsózzuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ezután felforraljuk és puhára fõzzük.
Közben megfõzzük a rizst és vékony szeletekre vágjuk a kolbászt.
Egy
tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a kínai kel felét, rátesszük a rizs felét, majd a kolbászt, a maradék rizst elterítjük rajta, ráöntjük a kikevert tojásokat, majd a kínai kel másik
felével beborítjuk. Tetejére ráöntjük a tejfölt. Végül sütõben megsütjük.
|