Boci szelet
Boci szelet
Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütõpor
1
dl étolaj
1
dl tej
3 evõkanál kakaópor
Túrós tésztához:
50 dkg túró
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
5 dkg búzadara
1 db citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat, a kakaóport és a
sütõporral elkevert lisztet. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a tejet, majd óvatosan
hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket.
Az
áttört túróhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást,
ezután belekeverjük a búzadarát és a reszelt citromhéjat, majd jól
elkeverjük.
A kakaós tésztát közepes
tepsibe öntjük, majd kiskanállal foltokban belerakjuk a túrós krémet. Elõmelegített
sütõben 180°C-on
tûpróbáig
sütjük.
Ha kihûlt kockákra
szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.
|