Évi konyha
















Görögdinnyés muffin Görögdinnyés muffinGörögdinnyés muffin

Hozzávalók:

25 dkg liszt
15 dkg cukor

1 db tojás
10 dkg margarin
3 kávéskanál sütõpor
2,5 dl görögdinnyelé
5 dkg mazsola


Elkészítés
:

A görögdinnyébõl kivesszük a magokat, apró kockákra vágjuk, majd leturmixoljuk. (Kb. fél kg héjas görögdinnyébõl lesz 2,5 dl görögdinnyelé.)
A tojást a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet és a turmixolt görögdinnyelé felét. Jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék görögdinnyelét és belekeverjük a mazsolát. A tésztát kanállal muffinsütõbe tesszük, tetejére apró görögdinnyedarabokat rakunk, majd elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük.

Megjegyzés:
A képen látható turmixolt görögdinnye 5 dl lett, mivel elõre nem tudtam, hogy mennyi görögdinnyét kell turmixolnom. Így két adaghoz (24 db muffinhoz) elegendõ görögdinnyelét készítettem egyszerre.

Görögdinnyés muffin 1 Görögdinnyés muffin 2

Görögdinnyés muffin 3 Görögdinnyés muffin 4

Görögdinnyés muffin 5 Görögdinnyés muffin 6

Görögdinnyés muffin 7 Görögdinnyés muffin 8

Görögdinnyés muffin 9 Görögdinnyés muffin 11   








© 2010-2018 by Nagy Évi