Görögdinnyés muffin
Görögdinnyés muffin
Hozzávalók:
25
dkg liszt
15 dkg cukor
1
db tojás
10 dkg margarin
3 kávéskanál sütõpor
2,5
dl görögdinnyelé
5 dkg mazsola
Elkészítés:
A
görögdinnyébõl kivesszük a magokat, apró kockákra vágjuk, majd
leturmixoljuk. (Kb. fél kg héjas görögdinnyébõl lesz 2,5 dl
görögdinnyelé.)
A
tojást a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet és a turmixolt görögdinnyelé felét.
Jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék görögdinnyelét és belekeverjük a mazsolát. A
tésztát kanállal muffinsütõbe tesszük, tetejére apró görögdinnyedarabokat rakunk, majd elõmelegített
sütõben 180°C-on megsütjük.
Megjegyzés:
A
képen látható turmixolt görögdinnye 5 dl lett, mivel elõre nem tudtam, hogy
mennyi görögdinnyét kell turmixolnom. Így két adaghoz (24 db muffinhoz)
elegendõ görögdinnyelét készítettem egyszerre.
|