Gulyásleves
Gulyásleves
Hozzávalók:
50 dkg marha gulyáshús
1 kg burgonya
3 db sárgarépa
2-3 fej vöröshagyma
2 kávéskanál só
4 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj
víz
+
5 dkg tarhonya
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát
megsózzuk
és olajban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a
pirospaprikát. Ehhez hozzáadjuk
a kockára vágott marha gulyáshúst és gyakori keverés mellett saját
levében kicsit pároljuk, majd felöntjük vízzel és fõzzük kb. 1
órát. Ha a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a
karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát. Ezután addig fõzzük, amíg a burgonya
és a sárgarépa puha lesz. Végül belerakjuk a tarhonyát. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.
|