Évi konyha
















Gulyásleves GulyáslevesGulyásleves

Hozzávalók:

50 dkg marha gulyáshús
1 kg burgonya
3 db sárgarépa
2-3 fej vöröshagyma
2 kávéskanál só
4 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj
víz
+
5 dkg tarhonya

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk és olajban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Ehhez hozzáadjuk a kockára vágott marha gulyáshúst és gyakori keverés mellett saját levében kicsit pároljuk, majd felöntjük vízzel és  fõzzük kb. 1 órát. Ha a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát. Ezután addig fõzzük, amíg a burgonya és a sárgarépa puha lesz. Végül belerakjuk a tarhonyát. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.

Gulyásleves 1 Gulyásleves 2

Gulyásleves 3 Gulyásleves 4

Gulyásleves 5 Gulyásleves 6

Gulyásleves 7 Gulyásleves 8

Gulyásleves 9 Gulyásleves 10

Gulyásleves 11 Gulyásleves 12







© 2010-2018 by Nagy Évi