Évi konyha
















Leveles gesztenyés párna

Leveles gesztenyés párnaLeveles gesztenyés párna

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
+ 1 db tojásfehérje (kenéshez)

Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza
4 evõkanál víz

Elkészítés:

A gesztenyemasszát elkeverjük a vízzel.
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, kör alakra kiszaggatjuk, derelyekészítõre tesszük, belerakunk egy kanál gesztenyés tölteléket, majd összenyomjuk a derelyekészítõvel. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük tojásfehérjével.
Elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük, majd megszórjuk porcukorral.

Leveles gesztenyés párna 1 Leveles gesztenyés párna 2

Leveles gesztenyés párna 3 Leveles gesztenyés párna 4

Leveles gesztenyés párna 5 Leveles gesztenyés párna 6

Leveles gesztenyés párna 7 Leveles gesztenyés párna 8

Leveles gesztenyés párna 9 Leveles gesztenyés párna 10

Leveles gesztenyés párna 11 Leveles gesztenyés párna 12

Leveles gesztenyés párna 13 Leveles gesztenyés párna 14








© 2010-2018 by Nagy Évi