Mézes krémes
Mézes
krémes
Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg margarin
1 db tojás
10 dkg cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 evõkanál méz
4 evõkanál tej
Krém:
5 dl tej
10 dkg /5 evõkanál
búzadara
5 evõkanál porcukor
1 csomag vaníliás
cukor
25 dkg margarin
+ 20
dkg baracklekvár
Máz:
10 dkg tortabevonó
5 dkg vaj
Elkészítés:
A margarint a cukorral és a
mézzel gõz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a tojást, majd hozzáadjuk a
szódabikarbónával elkevert liszt
felét és a tejet. Ezután a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva jól összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk (kb.
22x30 cm-es), majd elõmelegített
sütõben megsütjük.
A krémhez a búzadarát elkeverjük kevés tejjel,
majd fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû
tejbegrízt fõzünk belõle.
A puha margarinhoz
hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, ezután jól összekeverjük a kihûlt tejbegrízzel.
Az elsõ lapra rákenjük a tejbegrízes krém felét,
rátesszük a második lapot, megkenjük lekvárral,
rátesszük a harmadik lapot, rákenjük a maradék
krémet, s erre jön a negyedik lap.
A mázhoz felolvasztjuk a
csokit, belekeverjük a vajat és ráöntjük a sütire.
Hûtõbe tesszük 2-3 órát (vagy egy
éjszakát), amíg megpuhulnak a lapok.
Forró
vízbe mártott késsel felszeleteljük.
|