Évi konyha
















Mézes krémes Mézes krémesMézes krémes

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg margarin
1 db tojás
10 dkg cukor
1 kávéskanál szódabikarna
4 evõkanál méz
4 evõkanál tej

Krém:
5 dl tej
10 dkg /5
evõkanál búzadara
5
evõkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin

+ 20 dkg baracklekvár

Máz:
10 dkg tortabevonó
5 dkg vaj


Elkészítés
:

A margarint a cukorral és a mézzel gõz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a tojást, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert liszt felét és a tejet. Ezután a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva jól összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk (kb. 22x30 cm-es), majd elõmelegített sütõben megsütjük.

A krémhez a búzadarát elkeverjük kevés tejjel, majd fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû tejbegrízt fõzünk belõle.
A puha margarinhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, ezután jól összekeverjük
a kihûlt tejbegrízzel.

Az elsõ lapra rákenjük a tejbegrízes krém felét, rátesszük a második lapot, megkenjük lekvárral, rátesszük a harmadik lapot, rákenjük a maradék krémet, s erre jön a negyedik lap.

A mázhoz felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a vajat és ráöntjük a sütire.
Hûtõbe tesszük 2-3 órát (vagy egy éjszakát), amíg megpuhulnak a lapok.
Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.


 Mézes krémes 1 Mézes krémes 2

Mézes krémes 3 Mézes krémes 4

Mézes krémes 5 Mézes krémes 6

Mézes krémes 7 Mézes krémes 8

Mézes krémes 9 Mézes krémes 10

Mézes krémes 11 Mézes krémes 12

Mézes krémes 13 Mézes krémes 14

Mézes krémes 15 Mézes krémes 16

Mézes krémes 17 Mézes krémes 18

Mézes krémes 19 Mézes krémes 20

Mézes krémes 21 Mézes krémes 22

Mézes krémes 13 Mézes krémes 14

Mézes krémes 15 Mézes krémes 16

Mézes krémes 17 Mézes krémes 18

Mézes krémes 19 Mézes krémes 30

Mézes krémes 21 Mézes krémes 22







© 2010-2018 by Nagy Évi