Epres-túrós torta
Epres-túrós torta
Hozzávalók:
3
db tojás
3 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1
kávéskanál sütõpor
Krém: 500 g túró
3 evõkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1
db citrom reszelt héja
5 dl tejszínhab
15 g zselatin
1,5 dl víz
+ 10 dkg eper (apró kockára vágva)
Tetejére:
eper
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. Kapcsos tortaformába (22 cm-es) öntjük, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük.
A krémhez a túrót
összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt
héjával. A zselatint 1,5 dl vízben elkeverjük,
felmelegítjük és óvatosan a túrós krémhez adjuk. Ezután belekeverjük a
felkockázott eperdarabokat. A tejszínhabot
kemény habbá verjük, 2/3-ad részét a túrós krémhez adjuk.
A kapcsos tortaformába a piskótára ráöntjük a krémet. Egy éjszakára hûtõbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Másnap levesszük a tortáról a kapcsos tortaformát, körbekenjük a maradék tejszínhabbal és eperszeletekkel díszítjük.
|