Évi konyha
















Epres-túrós torta

Epres-túrós tortaEpres-túrós torta

Hozzávalók:
3 db tojás
3 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor

Krém:
500 g túró
3
evõkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor

1 db citrom reszelt héja
5 dl tejszínhab
15 g zselatin
1,5 dl víz

+ 10 dkg eper (apró kockára vágva)

Tetejére:
eper

Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet. Kapcsos tortaformába  (22 cm-es) öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.

A krémhez a túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A zselatint 1,5 dl vízben elkeverjük, felmelegítjük és óvatosan a túrós krémhez adjuk. Ezután belekeverjük a felkockázott eperdarabokat. A tejszínhabot kemény habbá verjük, 2/3-ad részét a túrós krémhez adjuk.

A kapcsos tortaformába a piskótára ráöntjük a krémet. Egy éjszakára hûtõbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Másnap levesszük a tortáról a kapcsos tortaformát, körbekenjük a maradék tejszínhabbal és eperszeletekkel díszítjük.

Epres-túrós torta 1 Epres-túrós torta 2

Epres-túrós torta 3 Epres-túrós torta 4

Epres-túrós torta 5 Epres-túrós torta 6

Epres-túrós torta 7 Epres-túrós torta 8

Epres-túrós torta 9 Epres-túrós torta 10

Epres-túrós torta 11 Epres-túrós torta 12

Epres-túrós torta 13 Epres-túrós torta 14

Epres-túrós torta 15 Epres-túrós torta 16

Epres-túrós torta 17 Epres-túrós torta 18

Epres-túrós torta 19 Epres-túrós torta 20







© 2010-2018 by Nagy Évi