Elefánt könnycsepp
Elefánt könnycsepp
Hozzávalók:
3
db tojás
3
evõkanál víz
6 evõkanál cukor
4 evõkanál liszt
2 evõkanál kakaópor
1
kávéskanál sütõpor
Krém:
1 db tojás
3 evõkanál liszt
2 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj
felébe: 1 evõkanál kakaópor
Közepébe:
2 db banán
Máz:
10
dkg tortabevonó
5
dkg vaj
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a kakaóport és a sütõporral elkevert
lisztet. Tepsibe öntjük, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük. Még melegen feltekerjük, mint a piskótatekercset.
A
krémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a
tojást, cukrot, a vaníliás cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt hozzákeverjük a margarint. Két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport.
A piskótát kitekerjük, elõször rákenjük a sárga krémet, majd a barna krémet, a szélére két banánt helyezünk és újra feltekerjük.
A
mázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, jól összekeverjük, majd ráöntjük a sütire.
Pár órára hûtõbe tesszük, majd ferdén felszeleteljük.
|