Évi konyha
















Elefánt könnycsepp Elefánt könnycseppElefánt könnycsepp

Hozzávalók:
3 db tojás
3 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
4 evõkanál liszt
2 evõkanál kakaópor
1 kávéskanál sütõpor

Krém:
1 db tojás
3
evõkanál liszt
2 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj

felébe: 1 evõkanál kakaópor

Közepébe:
2 db banán

Máz:
10 dkg tortabevonó

5 dkg vaj


Elkészítés
:

A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a kakaóport és a sütõporral elkevert lisztet. Tepsibe öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük. Még melegen feltekerjük, mint a piskótatekercset.
A krémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a tojást, cukrot, a vaníliás cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt hozzákeverjük a margarint. Két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport.
A piskótát kitekerjük, elõször rákenjük a sárga krémet, majd a barna krémet, a szélére két banánt helyezünk és újra feltekerjük.
A mázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, jól összekeverjük, majd ráöntjük a sütire.
Pár órára hûtõbe tesszük, majd ferdén felszeleteljük.

Elefánt könnycsepp 1 Elefánt könnycsepp 2

Elefánt könnycsepp 3 Elefánt könnycsepp 4

Elefánt könnycsepp 5 Elefánt könnycsepp 6

Elefánt könnycsepp 7 Elefánt könnycsepp 8

Elefánt könnycsepp 9 Elefánt könnycsepp 10

Elefánt könnycsepp 11 Elefánt könnycsepp 12

Elefánt könnycsepp 13 Elefánt könnycsepp 14

Elefánt könnycsepp 15 Elefánt könnycsepp 16

Elefánt könnycsepp 17 Elefánt könnycsepp 18

Elefánt könnycsepp 19 Elefánt könnycsepp 20

Elefánt könnycsepp 21 Elefánt könnycsepp 22   








© 2010-2018 by Nagy Évi