Magyar zászló szelet
Magyar zászló szelet
Hozzávalók:
75 dkg darált háztartási keksz
30 dkg cukor
30 dkg margarin
kb. 4 dl tej
15 ml piros ételfesték
15 ml zöld ételfesték
2 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A
puha margarint elmorzsoljuk a cukorral és a darált
háztartási keksszel.
A
tésztát három részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a
piros ételfestéket kevés tejjel (kb. 1 dl).
A
másikba a zöld ételfestéket a gyúráshoz szükséges
mennyiségû tejjel (kb. 1 dl).
A
harmadikba a kókuszreszeléket és annyi tejet (1,5-2 dl),
hogy jól össze lehessen gyúrni.
Egy
tepsibe (amit kibélelhetünk folpack fóliával) elõször
egyenletesen belenyomkodjuk a zöld tésztát, ezután a
fehéret, végül a pirosat.
Egyszerûbb
elkészíteni, ha külön folpack fólián kinyújtjuk az egyes
rétegeket és úgy tesszük bele a tepsibe egymás tetejére
(zöld-fehér-piros réteget).
Pár
órára hûtõbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel
felszeleteljük. Elõször
kb. 2x6 cm-eres szeletekre vágtam, így is ettünk már
belõle, de inkább tovább szeleteltem, így jobban
hasonlít a magyar zászlóra.
Megjegyzés:
Ezt a sütit a nagyobb fiammal, Barnával együtt találtuk
ki, miközben Shrek szeletet készítettünk. :-)
|