Évi konyha
















Sárgaborsó leves Sárgaborsó levesSárgaborsó leves

Hozzávalók:

20 dkg sárgaborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
2 evõkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj
víz
+
5 dkg tarhonya
4 db virsli

Elkészítés:
A sárgaborsót átválogatjuk (mivel elõfordulnak benne kavicsdarabok, földdarabok), alaposan átmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, hogy magába szívja a vizet.
Másnap feltesszük fõni a sárgaborsót sós vízben. Ha puhára fõtt a sárgaborsó, akkor hagymás paprikás rántással besûrítjük.
A rántáshoz az apróra vágott vöröshagymát
olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, amivel kicsit pirítjuk még, majd a pirospaprikával jól elkeverjük. Ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a sárgaborsó levét, végül a megfõtt sárgaborsót. Még egyszer felforraljuk és belerakjuk a tarhonyát és a karikákra vágott virslit. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt. 

Sárgaborsó leves 1 Sárgaborsó leves 2

Sárgaborsó leves 3 Sárgaborsó leves 4

Sárgaborsó leves 5 Sárgaborsó leves 6

Sárgaborsó leves 7 Sárgaborsó leves 8

Sárgaborsó leves 9 Sárgaborsó leves 10

Sárgaborsó leves 11 Sárgaborsó leves 12

Sárgaborsó leves 13

 






© 2010-2018 by Nagy Évi