Sárgaborsó leves
Sárgaborsó leves
Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
2 evõkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj
víz
+
5 dkg tarhonya
4 db virsli
Elkészítés:
A
sárgaborsót
átválogatjuk (mivel elõfordulnak benne kavicsdarabok, földdarabok),
alaposan átmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, hogy magába
szívja a vizet. Másnap
feltesszük fõni a sárgaborsót sós vízben. Ha puhára fõtt
a sárgaborsó, akkor hagymás paprikás rántással besûrítjük.
A rántáshoz az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, amivel kicsit pirítjuk még, majd a
pirospaprikával jól elkeverjük.
Ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a sárgaborsó levét, végül a megfõtt sárgaborsót. Még egyszer
felforraljuk és belerakjuk a tarhonyát és a karikákra vágott virslit. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.
|