Almás pite
Almás
pite
Hozzávalók:
10
dkg cukor
1
db tojás
25
dkg margarin
40
dkg liszt
1/2
csomag sütõpor
2
evõkanál tejföl
csipetnyi
só
1
db citrom reszelt héja
Töltelék:
1
kg alma (lereszelve)
15
dkg cukor
1
csomag vaníliás cukor
2
kávéskanál fahéj
2
evõkanál búzadara
Elkészítés:
Az almát megmossuk, levágjuk a héját, kivágjuk a magházat, lereszeljük, majd megszórjuk a
cukorral és a fahéjjal.
A tojást
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszt felét, a sót és a sütõport. Jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt és
a reszelt citromhéjat, majd a
maradék lisztet fokozatosan hozzáadva egy könnyen gyúrható tésztát gyúrunk.
A
tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és tepsibe
tesszük. Megszórjuk búzadarával, elterítjük rajta a
lecsurgatott almatölteléket, majd beborítjuk a másik kinyújtott
tésztával.
Tetejét
villával megszurkáljuk és megkenjük tojásfehérjével.
Elõmelegített sütõben megsütjük.
Ha
kihûlt kockákra szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.í
|