Cica torta - túrós
Cica torta - túrós
Hozzávalók:
2x 5 db tojás
2x 5 evõkanál víz
2x 10 evõkanál cukor
2x 10 evõkanál liszt
2x 2 kávéskanál sütõpor
Krém:
500 g
túró
3 evõkanál
cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
5 dl tejszínhab
15 g
zselatin
1,5 dl víz
Díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj
Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket a
vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. A tésztát tepsibe öntjük, majd elõmelegített sütõben
tûpróbáig sütjük.
Két ilyen piskótát sütünk.
A krémhez a túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és
a citrom reszelt héjával.
A tejszínhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 1,5 dl vízben
felmelegített zselatint, majd óvatosan a túrós krémhez keverjük.
Ha kihûltek a
piskóták, akkor elõször
a téglalapokat félbevágjuk,
ezután kivágjuk
a cica testét ovális alakban.
Ezeket egymásra tesszük túrós krémmel megtöltve.
A negyedik rétegnél
lefaragjuk a hátán a piskótát,
hogy íves legyen. Ezután elkezdjük
kialakítani a fejét kerekre
vágott piskótával és krémmel,
majd körbe is teszünk mindenhova krémet.
A maradék piskótából kivágjuk a
cica lábait, füleit és farkát, ezeket
elhelyezzük a testén, majd bekenjük egyenletesen
krémmel.
Egy idõre betehetjük
hûtõbe, amíg a csokimázat elkészítjük.
A
csokimázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat,
majd jól összekeverjük. Hagyjuk egy kicsit hûlni, mert különben
lefolyna a csoki a cicáról.
Ha már megfelelõ állagú (sûrûn folyós) a csoki, akkor töltsük
nyomózsákba (vagy dekorációs írótollba) és rajzoljuk meg a cica
szemét, orrát, száját, bajuszát, körmeit és tetszõlegesen a
foltjait.
Megjegyzés:
Ezt a tortát a harmadik fiúnk, Eliot 2 éves születésnapjára sütöttem.
|