Szilvia margarinos szelet
Szilvia
margarinos szelet
Hozzávalók:
40
dkg liszt
5
dkg margarin
10
dkg cukor
1/2
csomag sütõpor
1
evõkanál méz
2
db tojás
Krém:
5
dl tej
5
evõkanál liszt
5 evõkanál cukor
1
csomag vaníliás cukor
20
dkg margarin
felébe:
1 evõkanál kakaópor
Máz:
10
dkg tortabevonó
5
dkg vaj
Elkészítés:
Elmorzsoljuk a margarint a sütõporral elkevert lisztben,
majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a mézet. Jól
eldolgozzuk, háromfelé osztjuk és a tepsi hátlapján megsütjük.
A
krémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a
cukrot, a vaníliás cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle.
Amikor
kihûlt hozzákeverjük a margarint. A krém felébe kakaóport
teszünk.
Az
elsõ lapra rákenjük a kakaós krémet, rátesszük a második
lapot, majd erre rákenjük a fehér krémet és végül jön a
harmadik lap.
Hûtõbe
tesszük 2-3 órát (vagy egy éjszakát), amíg megpuhulnak a lapok.
A
mázhoz felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a vajat és ráöntjük
a sütire. Miután megdermedt forró vízbe mártott késsel
felszeleteljük.
|