Évi konyha
















Zöldborsófõzelék ZöldborsófõzelékZöldborsófõzelék

Hozzávalók:
50 dkg  zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
3 evõkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
3 evõkanál étolaj
petrezselyemzöld
1 evõkanál cukor
víz

Elkészítés:
A zöldborsót sós vízben megfõzzük. Ha puhára fõtt a zöldborsó, akkor hagymás paprikás rántással besûrítjük.
A rántáshoz az apróra vágott vöröshagymát
étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, amivel kicsit pirítjuk még, majd a pirospaprikával jól elkeverjük. Ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a zöldborsó levét és a megfõtt zöldborsót. Ízesítjük petrezselyemzölddel és cukorral. Végül még egyszer felforraljuk.

Zöldborsófõzelék 1 Zöldborsófõzelék 2

Zöldborsófõzelék 3 Zöldborsófõzelék 4

Zöldborsófõzelék 5 Zöldborsófõzelék 6

Zöldborsófõzelék 7 Zöldborsófõzelék 8

Zöldborsófõzelék 9 Zöldborsófõzelék 10

Zöldborsófõzelék 11 Zöldborsófõzelék 12








© 2010-2018 by Nagy Évi