Zöldborsófõzelék
Zöldborsófõzelék
Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó 1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só 3 evõkanál liszt 1 kávéskanál pirospaprika
3 evõkanál étolaj
petrezselyemzöld
1 evõkanál cukor
víz
Elkészítés:
A zöldborsót sós vízben megfõzzük. Ha puhára fõtt
a zöldborsó, akkor hagymás paprikás rántással besûrítjük.
A rántáshoz az apróra vágott vöröshagymát étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, amivel kicsit pirítjuk még, majd a
pirospaprikával jól elkeverjük. Ezután
fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a zöldborsó levét
és a megfõtt zöldborsót. Ízesítjük petrezselyemzölddel és cukorral.
Végül még egyszer
felforraljuk.
|