Marcipán tûzoltó torta - gesztenyés
Marcipán tûzoltó autó
torta - gesztenyés
Hozzávalók:
2x 6 db tojás
2x 6 evõkanál víz
2x 12 evõkanál cukor
2x 12 evõkanál liszt
2x 2 kávéskanál sütõpor
Krém:
75 dkg
gesztenyemassza
30
dkg vaj
3 csomag vaníliás cukor
2 dl víz
Tetejére:
50 dkg marcipán
Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. A tésztát tepsibe öntjük, majd elõmelegített sütõben
tûpróbáig sütjük.
Két ilyen piskótát sütünk.
A krémhez felmelegítjük a vizet a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a
gesztenyemasszát és a vajat, ezután jól összekeverjük.
Ha
kihûlt a piskóta hosszában félbevágjuk,
egymás tetejére tesszük mind a
négy piskótacsíkot a gesztenyés
krémmel megtöltve, majd kívülrõl
is bekenjük krémmel.
A
marcipánt vékonyra kinyújtjuk és
beborítjuk vele az egész tortát.
Végül rátesszük az ablakokat, lámpákat, kerekeket és létrát.
Megjegyzés:
Ezt a tortát a második fiúnk, Donát 5 éves születésnapjára sütöttem.
|