Évi konyha
















Vaníliapudingos szelet csokigolyóval

Vaníliapudingos szelet csokigolyóvalVaniliapudingos szelet csokigolyóval

Hozzávalók:
5 db tojás
5
evõkanál víz
10
evõkanál  cukor
10
evõkanál liszt
1/2 csomag sütõpor

Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
6
evõkanál cukor
10 dkg margarin

Elkészítés:

A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet. Elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt hozzákeverjük a margarint.
A piskótára rákenjük a pudingos krémet, majd csokigolyóval díszítjük. Hûtõbe tesszük 1-2 órát, majd felszeleteljük.






© 2010-2018 by Nagy Évi